IslamRO

Bine aţi re-venit !
Toate femeile sunt binevenite !
Pentru a accesa partea privată a forumului nostru, vă rugăm să vă
conectaţi dacă sunteţi deja membră sau să vă alăturaţi comunitaţii noastre
Vă dorim şedere plăcută pe forum !
IslamRO

Bine aţi re-venit !
Toate femeile sunt binevenite !
Pentru a accesa partea privată a forumului nostru, vă rugăm să vă
conectaţi dacă sunteţi deja membră sau să vă alăturaţi comunitaţii noastre
Vă dorim şedere plăcută pe forum !
IslamRO
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Acest forum este dedicat în totalitate femeilor !

AcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Bine aţi venit pe forumul İslamRO ! Ne bucurăm că aţi ales forumul nostru ! Acest forum este dedicat în totalitate femeilor ! Vă reamintim că puteţi accesa partea privată a forumului numai după ce vă veţi înregistra sau conecta ! Vă mulţumim şi vă dorim şedere plăcută !
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automată: 
:: Mi-am uitat parola
Subiecte similare

statistics counter
Ultimele subiecte
» Coranul Cel Glorios
Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeLun Noi 24, 2014 2:51 pm Scris de Noor İslam

» Cine este Mesagerul Islamului?
Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeLun Noi 24, 2014 2:45 pm Scris de Noor İslam

» Sfaturile Profetului Mohammed, salla Allahu aleihi wa sallam
Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeLun Noi 24, 2014 12:14 pm Scris de Noor İslam

» Modalitati de a scapa sau proteja de farmece
Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeLun Mai 26, 2014 6:51 pm Scris de floryna

» Daca sotul este departe este permis ca ei doi sa vorbeasca la telefon si sa isi spuna cuvinte care sa le aduca placere si sa ajunga la orgasm ?
Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeVin Feb 28, 2014 3:26 pm Scris de Noor Aala Noor

» Este permis a face sex in baie?
Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeVin Feb 28, 2014 3:21 pm Scris de Noor Aala Noor

» Este sexul oral permis in Islam?
Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeVin Feb 28, 2014 3:17 pm Scris de Noor Aala Noor

Cine este conectat?
În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 64, Dum Mar 21, 2010 10:58 pm
Subiectele cele mai active
Joaca Fazanul
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
SPANZURATOAREA
Cine gaseşte rima ?
Fara DA sau NU
DUA PENTRU FIECARE ZI DIN LUNA RAMADAN
A SALAM ALEYKUM
cum ma pot converti
İDEE BUNA-İDEE REA
VRAJİ
Galerie
Semnificatia Marturisirii de Credinta Empty
Top postatori
Noor İslam (1689)
Semnificatia Marturisirii de Credinta Vote_lcapSemnificatia Marturisirii de Credinta Voting_barSemnificatia Marturisirii de Credinta Vote_rcap 
betti (349)
Semnificatia Marturisirii de Credinta Vote_lcapSemnificatia Marturisirii de Credinta Voting_barSemnificatia Marturisirii de Credinta Vote_rcap 
cristina mihaela (232)
ionela (212)
DANA H (206)
ilayda (145)
Noor Aala Noor (130)
Noor Zaynab Sameer (128)
Selma Nuran (127)
Aisha (82)
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Noor İslam
ilayda
Noor Zaynab Sameer
betti
Selma Nuran
Mariana (Maryam)
Amira3
cristina mihaela
floryna
Aisha
Subiectele cele mai vizionate
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
Propozitii cu cuvinte care incep cu aceeasi litera!
Joaca Fazanul
İMPORTANT: REGULAMENTUL FORUMULUİ
Copiii sai
SPANZURATOAREA
VRAJİ
Cine gaseşte rima ?
A SALAM ALEYKUM
Fara DA sau NU

Semnificatia Marturisirii de Credinta

In jos 
+5
Mariana (Maryam)
angela
DANA H
cristina mihaela
Noor İslam
9 participanți
AutorMesaj
Noor İslam
Admin
Admin
Noor İslam

Reputatie : 22
Data de inscriere : 07/12/2009
Stare de spirit Alhamdulillah

MesajSubiect: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeMier Mai 26, 2010 8:39 pm

Semnificatia Marturisirii de Credinta A869f783gw9La ilaha illa Allah, ıntelesul acestui cuvant este "Nu exista un alt Dumnezeu ınafara de Allah" , este una din regulile de baza ale İslamului.La ilaha illa Allah, fiind primul cuvant, Muhammed Rasul Allah (Muhammed s.a.s. este Robul şi Mesagerul Sau), completeaza cuvantul. Cele doua sunt ımpreuna La ilaha illa Allah Muhammed Rasul Allah, şi cine nu marturiseşte, nu poate deveni musulman.

Profetul Muhammed s.a.s. a spus:

Oricine moare şi are ca şi credinta ca nu exista alt Dumnezeu decat Allah va intra ın Paradis. (Muslim).

Musulmanii, la fiecare ocazie de a spune Marturisirea Credintei, ei vor fi rasplatiti de Allahu Subhanuhu Wa Ta'Ala şi vor fi binecuvantati.

Cine va spune La ilaha illa allah, va fi cel mai pretios pentru Allahu Subhanuhu Wa Ta'Ala.

Cel mai virtuos zikir este La ilaha İlla Allah.

Cine spune La ilaha illa allah, evita 99 de probleme, de asemenea cea mai uşoara poate fi ridicarea stresului.

Cand pronuntam marturisirea credintei, se va şterge rugina de pe inima şi va fi luminata.

In Sfantul Coran scrie:

"Pe cei ce cred şi ale caror inimi sunt liniştite, ıntru pomenirea lui Allah, caci prin pomenirea lui Allah se liniştesc inimile."(13: 28)

Pe cel care spune La ilaha illa Allah, sa nu ıl acuzati ca kafir dupa pacatele pe care le-a facut. Cine ıi va spune celui care zice La ilaha illa allah kafir; va deveni el ınsuşi kafir.

Cel care spune La ilaha illa Allah va scapa de toate necazurile şi suferintele.

Cel care spune La ilaha illa Allah, pacatele vor fi şterse, şi vor fi ınlocuite cu fapte bune.

La ilaha illa allah, aceasta marturisire este cheia Paradisului.

Cine va spune sincer La ilaha illa Allah cu inima pura, toate pacatele lui vor fi iertate.

In Sfantul Coran scrie:

“Musulmanilor şi musulmancelor, dreptcredincioşilor şi dreptcredincioaselor, celor supuşi şi celor supuse, celor iubitori de adevar şi celor iubitoare de adevar, celor statornici şi celor statornice, celor smeriti şi celor smerite, celor ce dau milostenii şi acelora [dintre femei] care dau milostenii, celor care postesc şi acelora [dintre femei] care postesc, celor care ışi pazesc castitatea lor şi acelora [dintre femei] care şi-o pazesc, celor care-L pomenesc pe Allah mereu şi acelora [dintre femei] care-L pomenesc, Allah le-a pregatit iertare şi rasplata mare.”(33: 35)

Pentru cineva care este ın cazul de deces, sfatuiti-l sa spuna La ilaha illa Allah şi va lua vestea de Paradis. Acesta este timpul cel mai apropiat dintre Şeitan şi oameni.

Pentru persoana grav bolnava, nu fortati sa spuna La ilaha illa Allah, faceti doar sugestii.

Caruia ultimul cuvant este La ilaha illa Allah ışi va da sufletul uşor şi cuvantul La ilaha illa Allah va aparea ın fata lui ın Ziua Judecatii ca o lumina.
Sus In jos
cristina mihaela
~ Silver Member ~
~ Silver Member ~

Reputatie : 8
Data de inscriere : 03/01/2011
Localizare rosiori de vede teleorman

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeLun Ian 31, 2011 12:24 am

Semnificatia Marturisirii de Credinta 426673
Sus In jos
DANA H
Moderator
Moderator
DANA H

Reputatie : 4
Data de inscriere : 03/01/2011
Varsta : 43
Localizare ROMANIA BUCURESTI
Stare de spirit ALHAMDULILAH

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeLun Ian 31, 2011 2:22 pm

YA RABB CE CUVANT FRUMOS ESTE LA ILAHA ILLA ALLAH
MOHAMED RASULL ALLAH

NUMAI CAND SPUI SAHHADA PARCA INIMA TII SE UMPLE CU MULTA BUCURIE TII SE LUMINEAZA [EU ASA SIMT ]

Semnificatia Marturisirii de Credinta 372639
Sus In jos
Noor İslam
Admin
Admin
Noor İslam

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeLun Ian 31, 2011 2:36 pm

Alhamdulillah, aşa este surioara DANA.
Alhamdulillah ca suntem mulsumani, Alhamdulillah ca Allah ne-a binecuvantat cu adevarata religie, Alhamdulillah ca suntem pe drum bun şi nu suntem rataciti.
Allah Akbar!
Semnificatia Marturisirii de Credinta 51778
Sus In jos
angela
~ Active Member ~
~ Active Member ~

Reputatie : 6
Data de inscriere : 27/01/2011
Varsta : 66
Localizare braila
Stare de spirit normala

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeDum Feb 06, 2011 1:13 am

miam dorit foarte mult sa am prietene surori acum am Meryem este o fata dulce k mierea de albine te unge si te face bine Semnificatia Marturisirii de Credinta 236646 Semnificatia Marturisirii de Credinta 236646 Semnificatia Marturisirii de Credinta 25220 elhamdulillah
Sus In jos
angela
~ Active Member ~
~ Active Member ~

Localizare braila
Stare de spirit normala

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeDum Feb 06, 2011 1:27 am

K SPUI LA ILAHAILLA ALLAH TE TREC FIORII FIORI DE FRICA LUI ALLAH DE CREDINTA DIN NOI CARE O AVEM SA-I MULTUMIM LUI ALLAH CA NEA INDRUMAT PASI CATRE O RELIGIE CU FRICA DE DUMNEZEU UNICUL MASHAALLAH Semnificatia Marturisirii de Credinta 875549 Semnificatia Marturisirii de Credinta 218369 Semnificatia Marturisirii de Credinta 923121
Sus In jos
Noor İslam
Admin
Admin
Noor İslam

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeDum Feb 06, 2011 11:15 am

Multumesc surioara Angela, Allah sa ıti lumineze sufletul şi sa fie multumit de tine. Ameen ! Semnificatia Marturisirii de Credinta 426673
Sus In jos
angela
~ Active Member ~
~ Active Member ~

Localizare braila
Stare de spirit normala

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeSam Feb 19, 2011 4:36 pm

MASHAALLAH VA IUBESC INTRU ALLAH Semnificatia Marturisirii de Credinta 976743 Semnificatia Marturisirii de Credinta 631378 Semnificatia Marturisirii de Credinta 188989
Sus In jos
Mariana (Maryam)
~ Active Member ~
~ Active Member ~
Mariana (Maryam)

Reputatie : 0
Data de inscriere : 15/01/2010

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeLun Feb 28, 2011 8:45 am

MASHALLAH
Sus In jos
Danina_
~ Novice Member ~
~ Novice Member ~
Danina_

Reputatie : 1
Data de inscriere : 01/04/2011
Localizare Viena
Stare de spirit Pe ganduri

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeMar Mai 24, 2011 10:02 am

Salam Aleykum dragi surori,abia acum am observat tema,si vreau sa va spun si eu ce am simtit acu 10 zile cand am pronuntat cuvintele acestea minunate.

Te trec fiori spunea o surioara,atunci cand spui Shahada.Nu pot decat sa-i dau dreptate.
Eu am spus Shahada cu lacrimi in ochi,si asa un sentiment ca in acele minute nu am mai simtit niciodata- fericire,liniste,caldura si nu stiu la voi dar eu chiar m-am simtit ca in sanul familiei atunci,desi am spus Shahada cu necunoscuti in Moschee.
De nedescris,si drumul acela de la moschee acasa eu nu l-am simtit,eram asa de fericita si usoara.
Allah Akbar
O zi buna,dragi surori.
Sus In jos
abbu
~ Active Member ~
~ Active Member ~

Data de inscriere : 14/06/2011
Varsta : 49
Localizare bucuresti
Stare de spirit impacata cu mine asa cum sant

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeVin Iul 01, 2011 9:31 am

intrebare pe care am mai pus-o pe un forum,din pacate nu am reusit sa primesc nici un raspuns clar:
"Exista deosebire intre "Marturisirea de credinta" Sunita si Shiita?"

si daca da:
-un nou candidat la trecere la islam este pus in tema sa poata alege una din variante??
Sus In jos
http://islamul-azi-abbu.blogspot.com/
Noor İslam
Admin
Admin
Noor İslam

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeVin Iul 01, 2011 4:55 pm

أشهد أن لا إله إلاَّ الله و أشهد أن محمد رسول الله
Ashadu Ana La lillaha illa Allah Wa Ashadu Ana Muhammadan Rasull Allah.- Aceasta este marturisirea de credinta a nostra Alhamdulillah. Ei mai adauga: wa Ali Walio Allah- si Ali este imamul lui Allah.

Sus In jos
abbu
~ Active Member ~
~ Active Member ~

Localizare bucuresti

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeSam Iul 02, 2011 12:15 am

Mersi,am inteles.si cum poate alege cineva una sau alta din variante? este intrebat ?este initiat ?
Sus In jos
floryna
Admin
Admin
floryna

Reputatie : 7
Data de inscriere : 11/05/2011
Localizare england
Stare de spirit Multumita!

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeDum Iul 03, 2011 2:08 am

Cand alegi convertirea tu singur stii ce parte o vei ocupa:cea sunita sau cea shiita.Cand un om se converteste mai intai studiaza islamul si apoi face marturisirea de credinta.Deja in momentul In care se face marturisirea de credinta persoana in cauza are cateva notiuni asupra islamului.
Sus In jos
abbu
~ Active Member ~
~ Active Member ~

Localizare bucuresti

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeDum Iul 03, 2011 11:10 am

Flor....iar ma crezi naiva...daca crezi o fata dintr-un sat al moldovei rusesti stie mai mult despre islam decat ca este religia arabilor te inseli....
Eu am intrebat serios si intrebarea se referea la cum este pregatita sau pregatit un candidat la aderarea la religia islamica,cum este indrumat religios o anumita perioada,cum este verificat daca are cunostiintele minime necesare,in asa fel INCAT IMBRATISAREA CREDINTEI SA SE FACA CONSTIENT, NU DIN MOTIVE MATERIALE SAU DE MODA.
Sus In jos
Selma Nuran
~ Bronz Member ~
~ Bronz Member ~
Selma Nuran

Reputatie : 3
Data de inscriere : 26/08/2010
Varsta : 37
Localizare R. Moldova, Chişinau
Stare de spirit ok

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeSam Iul 30, 2011 10:25 am

De fapt....responsabilitatea pentru cunoştintele islamice ale unei persoane care e pe cale de a se converi o are persoana sau persoanele care o ajta sau o indruma care acest pas. daca e vorba de casatorie atunci e responsabil sotul şi comunitatea lui, de faptul in ce masura i se aduce la cunoştinta bazele islamului viitoarei sotii. Daca nu e casatorie atunci persoanele care o convertesc propriuzis...adica imamul trebuie sai explice bazele islamului şi sa o indrume ce sa studieze mai departe. Anume din acesta cauza atunci cind te converteşti tre sa fie cineva linga tine care sa te indrume.
Cu şiitii şi sunitii, aici depinde in a cui comunitate ai nimerit, ca daca te casatoreşti cu un şiit e normal ca cunoşi islamul din punctul lor de vedere...şi diferente, din pacate sunt destule.
Dar daca ai posibilitatea de a alege, e altceva...perfect ar fi sa studiezi bine inainte sa faci o alegere..
İnsa de multe ori nimereşti intro anumita comunitate...din cauza casatoriei...sau cine e mai aproape de casa ta...sau pe cine ai cunoscut primul.....
Este regretabil faptul ca multe fete se convertesc fara sa aiba habar de religie de cum sa ia abdest...de cum sa faca rugaciunea...de ce e obligatoriu Farz pentru un musulman...aici e doar vina celor care leau ajutat sa se converteasca....aşa o responsabilitate sa iei nu e de joaca...cu Allah nu te joci!!
Sus In jos
http://mdfemeimusulmane.forumers.ro
Selma Nuran
~ Bronz Member ~
~ Bronz Member ~
Selma Nuran

Reputatie : 3
Data de inscriere : 26/08/2010
Varsta : 37
Localizare R. Moldova, Chişinau
Stare de spirit ok

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitimeSam Iul 30, 2011 10:39 am

Eu ştiu ca inainte sa te converteşti trebuie obligatoriu sa stii cum sa iei gusul abdest şi abdest. daca nu ai gusul abdest convertirea nu merge...trebuie sa ti se explice semnificatia marturisirii de credinta...ce inseamna acele cuvinte pe care le repeti. daca te casatorestı ın acelaşi timp cu convertirea..eşti preintimpinat ca nu e obligatoriu sa te converteşti...şi intreaba de citeva ori sa se asigure imamul ca vrei sa te converteşti. Normal ca inainte de acest moment ti se explica ce inseamna islamul...aşa in linii generale.
Eu povestesc din experienta proprie de fapt.
Dupa ce am luat gusul şi mam convertit am inceput sa invat sure din Kuran ca so pot incepe rugaciunea, deoarece suntem obligati la rugaciune din momentul convertirii, eu am invatat prima El Fatiha, İhlas, Ettehiatu şi Sübhaneke....in ziua a treia de la convertire deja am inceput sa fac rugaciunea cu aceste 4 mınım necesare....şi am recuperat şi acealea 2 zıle pıerdute...İn continuare am mai invatat cıte una...aşa ca sa fac rugaciunea mai completa....şi in vreo saptamina jumate, cred ca faceam rugacıunea completa as cum trebuıe......normal ca nu e sufıcıent sa stıı doar cıeva sure....cu cit stıı mai mult cu atıt maı bıne....
Mie aşa mi sa explicat ca se permite o saptamina termen sa inveti minimul rugaciunilor necesare la namaz.....dar dupa tre sa recuperezi zilele pierdute ca nu tre sa ai nici o datorie......şi sa nu te opreşti la 3-4 ci permanent sa te perfectionezi......
desigur ca nu invetı doar namazul şi gata...mie miau dat o carte cu bazele islamului...din care invatam cei 6 stilpi, ai islamului...credinta in ingeri, in soarta, in profet, ce tipuri de namaz...tipuri de post....cid pierdem abdest....adica chestii de rutina obligatorıu de stıut pentru orıce musulman....
Cind cunoşti aceste lucruri elementare şi obligatoriu...ai toata viata inainte sa inveti aprofundat.....
dar nu tre sa uitam ca İslamul trebuie in primul rind trait...nu doar ştiut...
ca daca ai citit o gramada de carti cu teorie pe care nu o poti intelege daca nu traieşti practic islamul...ce valoare are....

Aici depinde şi de modul in care eşti indrumat şi de accentele care ti se pun atunci cind inveti.

İnşallah ca fetele care se convertesc so faca dın suflet şi sa aiba oameni linga ele acre sa le ajute...... aici şi psihologic sustinere trebuie....ca nu e un lucru simplu.
İnşallah sa fie bine şa toti şi Allah sa ne arate drumul cel corect
Sus In jos
http://mdfemeimusulmane.forumers.ro
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Semnificatia Marturisirii de Credinta   Semnificatia Marturisirii de Credinta I_icon_minitime

Sus In jos

Semnificatia Marturisirii de Credinta
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» SINCERITATEA ŞI SEMNIFICATIA INTENTIILOR
» Credinţa în Îngeri
» V. CREDINŢA ÎN DESTIN

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
IslamRO :: RELIGIA ISLAM :: MĂRTURİSİREA DE CREDİNŢĂ : SHAHADA-
Mergi direct la: