Mariana (Maryam) ~ Active Member ~
| Subiect: II. CREDINŢA ÎN ÎNGERI Mar Feb 11, 2014 11:49 pm | |
| II. CREDINŢA ÎN ÎNGERI
Îngerii reprezintă lumea nevăzută pe care Allah Preaînaltul a creat-o din lumină. “Ei Îi aduc laudă noaptea şi ziua fără să se domolească.” (Sura Al-Enbiya’: 20)
Îngerii au fost creaţi doar pentru a-L adora şi pentru a împlini poruncile lui Allah Preaînaltul.
Trebuie sa credem în numele lor, transmise prin revelaţii. De exemplu: Gibriil, Mikail, Israfil, Malik, Ridwan, Îngerul Morţii, Munkir şi Nekiir.
Credem în sarcinile lor.
De exemplu: Gibriil, Mikail, Israfil sunt însărcinaţi cu aspecte ce ţin de făpturi:
- Gibriil este însărcinat cu transmiterea revelaţiei de la Allah Preaînaltul la Profeţi;
- Israfil este însărcinat cu suflatul în trâmbiţă în Ziua Judecăţii, după care toate făpturile vor învia;
- Mikail este însărcinat cu culturile pământului şi cu ploaia ce dă viaţă pământului.
- Malik este însărcinat cu Focul
"Şi ei vor striga: Iar el le va răspunde: ." (Sura Az-Zukhruf: 77).
- Ridwan este însărcinat cu Paradisul (nu avem o dovada autentica );
- Numele Îngerului Morţii este Azrail ( nu avem o dovadă autentică );
- Munkir şi Nekiir sunt cei doi îngeri care îl vor lua la întrebări pe om în mormânt, conform unei relatări a Profetului. Ei îl vor întreba despre Stăpânul lui, despre religia lui şi despre Profetul lui;
Fiecare persoană are doi îngeri care îi scriu faptele si vorbele şi vorbele sale. In Ziua Judecăţii, fiecărui individ i se va arăta cartea în care au fost scrise toate faptele şi spusele sale.
"Şi fiecărui om i-am legat de gât faptele sale. Iar în Ziua Învierii vom scoate pentru el o carte pe care el o va găsi deschisă./ [Şi i se va zice]: " (Sura Al-Isra': 13,14).
Noi i-am trimis pe trimişii Noştri cu semnele cele limpezi, am făcut să pogoare cu ei Scriptura şi Balanţa…" (Sura Al-Hadid: 25).sursa: TTI | |
|