Cine este conectat? | În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator Nici unul Recordul de utilizatori conectați a fost de 64, Dum Mar 21, 2010 10:58 pm |
Subiectele cele mai active | |
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi | |
Subiectele cele mai vizionate | |
|
| CREDİNTA!!! | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Selma Nuran ~ Bronz Member ~
Mesaje : 127 Reputatie : 3 Data de inscriere : 26/08/2010 Varsta : 37 R. Moldova, Chişinau ok
| Subiect: CREDİNTA!!! Mar Oct 05, 2010 4:03 pm | |
| CREDINTA
185. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Cel mai fericit dintre cei care se vor bucura de mijlocirea mea în Ziua de Apoi este cel care spune devotat, din inimă si suflet: «Nu este altă divinitate afară de Allah!»” Relatat de Bukhari.
186. ’Uthman (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Cel care moare stiind că nu există altă divinitate în afară de Allah va intra în Rai.” Relatat de Muslim.
187. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă v-ati încrede cu adevărat în Allah, El v-ar hrăni asa cum hrăneste păsările care zboară din cuiburile lor flămânde si se întorc sătule.” Relatat de Tirmidhi.
188. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Oamenii se vor întreba până când vor ajunge să spună: «Aceasta este creatia lui Allah, dar cine L-a creat pe Allah?» Cine ajunge în această situatie să spună: «Eu cred în Allah!»” Relatat de Muslim.
189. Masruk (Allah să fie multumit de el!) a relatat că a întrebat-o pe ‘Aisah (Allah să fie multumit de ea!) dacă Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) L-a văzut pe Allah. Ea a răspuns: „Mărire lui Allah! Părul mi s-a zbârlit de ceea ce ai spus!” Apoi a mentionat hadisul în întregime, dar hadisul relatat de Daud este mai lung si mai complet. Relatat de Muslim.
190. David a relatat de la Saabi care a relatat la rândul său de la Masruk (Allah să fie multumit de ei!) care a spus: „Stăteam rezemat acasă la ‘Aisah atunci când (‛Aisah) a spus: «O, tată al ‛Aisei (Masruk)! Pretinderea unuia dintre cele trei lucruri este cea mai mare defăimare atribuită lui Allah.» Am întrebat: «Care sunt acestea?» El a răspuns: «Cel care pretinde că Muhammed L-a văzut pe Allah săvârseste cea mai mare calomnie.»” Acesta a spus: „Eram întins asa că m-am îndreptat si am spus: «O, mamă a dreptcredinciosilor! Rabdă-mi putin, nu te grăbi! Doar Allah a spus în Coran: El l-a văzut în zarea limpede. (Sura At-Takwir: 23), L-a mai văzut el la o altă coborâre... (Sura An-Najm: 13).» La care ea a spus: «Eu sunt prima din comunitate care l-a întrebat pe Profet acest lucru si el mi-a răspuns: El este Gavriil; nu l-am văzut asa cum Allah l-a creat, în forma sa naturală, decât de două ori. L-am văzut coborând din cer, făptura sa cuprindea cerul si pământul. Nu ai auzit că Allah spune: Privirile nu-L ajung, însă El prinde toate privirile. El este Cel Blând [si] Bine Stiutor [Latif, Khabir]! (Sura Al-’An’am: 103). Nu ai auzit că Allah spune: Unui om nu i se cuvine ca Allah să-i vorbească decât numai printr-o revelatie, sau [prin] trimiterea unui trimis care revelează, cu voia Sa. (Sura As-Sura 51). Apoi a spus: Cel care pretinde că Muhammed (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a ascuns ceva din Cartea lui Allah, rău Îl defăimează pe Allah, deoarece Allah spune: O, Trimisule! Vesteste ceea ce ti-a fost trimis de la Domnul tău! Dacă nu o faci, înseamnă că nu ai transmis mesajul Lui. Însă Allah te ocroteste de oameni si Allah nu călăuzeste neamul de necredinciosi. (Sura Al-Ma’ida: 67). A mai adăugat: Cel care prezice viitorul rău Îl defăimează pe Allah, deoarece Allah spune: Spune: ‛Nu stie nimeni dintre cei care sunt în ceruri si pe pământ Necunoscutul, afară numai de Allah!’ Iar ei nu-si dau seama când vor fi înviati! (Sura An-Naml: 65 ).»” Relatat de Muslim.
191. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah, după ce a terminat creatia, a scris în cartea Sa care este la El: «Îndurarea Mea este mai mare decât mânia Mea.» Relatat de Muslim, Bukhari, Nisai si Ibn Majah.
192. ’Umar (Allah să fie multumit de el!) a relatat: „În timp ce stăteam în compania Trimisului lui Allah (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!), a apărut în faŃa noastră un bărbat îmbrăcat în haine de un alb strălucitor, cu un păr negru ca pana corbului. Fata lui nu purta niciun semn de oboseală de pe urma călătoriei si niciunul dintre noi nu l-a recunoscut. S-a asezat în apropierea Profetului, si-a lipit genunchii de cei ai Profetului, si-a pus mâinile pe coapse si a zis: «O, Muhammed, vorbeste-mi despre Islam!» El a răspuns: «Islamul înseamnă să mărturisesti că nu există alt Dumnezeu decât Allah si că Muhammed este Trimisul lui Allah, să faci Salat (rugăciuni), să plătesti Zakat (milostenie), să tii post în Ramadan si să faci Hajj (pelerinaj) la Casă, dacă ai posibilitatea materială de a suporta călătoria până acolo.» El a răspuns: «Ai grăit adevărul.» Noi am fost uimiti să vedem că l-a întrebat si apoi i-a confirmat spusele. După care a cerut: «Vorbeste-mi despre credintă!» Profetul a zis: «Aceasta înseamnă să crezi în Allah si în Îngerii Săi, în Scripturile Sale, în Apostolii Săi si în Ziua de Apoi, precum si în predestinare − atât în rău, cât si în bine.» El a zis: «Ai grăit adevărul.» Apoi a cerut: «Vorbeste-mi despre Ihsan (faptele bune)!» Profetul a zis: «Aceasta înseamnă să Îl slujesti pe Allah de parcă Lai vedea; chiar dacă tu nu Îl poti vedea, Allah te vede cu sigurantă.» El a cerut: «Vorbeste-mi despre Ziua Judecătii!» Profetul a răspuns: «Cel întrebat nu stie mai multe decât cel care întreabă.» El a zis: «Vorbestemi despre câteva dintre semnele sale!» El a răspuns: «Slujitoarea dă nastere stăpânului ei si cei desculi, dezbrăcati, săraci si păstori se întrec să înalte case.» Apoi el a plecat. Trimisul lui Allah a tăcut o bună bucată de vreme, apoi mi-a zis: «O, ’Umar! Stii cine a fost cel care m-a întrebat?» Eu am răspuns: «Allah si Trimisul Său stiu mai bine.» Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a zis: «Fără îndoială că este Gavriil; el a venit la voi să vă învete religia voastră.»” Relatat de Muslim.
193. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă ar sti drept-credinciosul câtă pedeapsă este la Allah, nimeni nu ar spera la Raiul Lui; iar dacă ar sti necredinciosul câtă milă are Allah, nimeni nu si-ar pierde speranta de a fi în Raiul Său.” Relatat de Muslim.
194. Abu Al-Abbas Abdullah ibn Abbas (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Eram într-o zi în spatele Profetului când mi-a zis: „O, băiatule! Eu te învăt unele cuvinte: «Ocroteste-L pe Allah pentru ca si El să te ocrotească! Ocroteste-L pe Allah si Îl vei găsi cu tine! Dacă vrei să întrebi, întreabă-L pe Allah, iar dacă vrei să ceri, cere de la Allah!» Si să stii: «Dacă tot poporul se uneste pentru a-ti fi de folos, nu vor reusi să îti folosească decât cu ceea ce Allah ti-a scris si dacă se unesc să îti dăuneze cu ceva, nu vor reusi să îti dăuneze decât cu ceea ce Allah ti-a scris.» Condeiele s-au ridicat si paginile s-au uscat.” Relatat de Tirmidhi. Iar în alte relatări: „Ocroteste-L pe Allah si Îl vei întâlni în fata ta! Cunoaste-L pe Allah în timp de liniste si El te va cunoaste la greutate si să stii că ceea ce te-a ocolit nu te atingea, iar ceea ce te-a atins nu te ocolea. Izbânda se dobândeste prin răbdare, asa cum eliberarea vine după nenorocire si după orice greutate vine înlesnire.”
195. Abu Dharr Al-Giffari (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a relatat de la Allah: „O, robii Mei! Eu Mi-am interzis nedreptatea si am interzis-o si pentru voi, asa că nu vă nedreptătiti! O, robii Mei! Toti sunteti rătăciti, în afară de cel pe care l-am călăuzit; cereti călăuzirea pentru ca Eu să vă călăuzesc! O, robii Mei! Toti sunteti flămânzi, în afară de cel pe care Eu l-am hrănit; asadar cereti hrană pentru ca Eu să vă hrănesc! O, robii Mei! Toti sunteti neîmbrăcati, afară de cel pe care Eu îl îmbrac; cereti de la Mine vesminte ca Eu să vă îmbrac! O, robii Mei! Voi gresiti zi si noapte, iar Eu sunt Cel care Iartă toate păcatele; asadar cereti iertare de la Mine ca Eu să vă iert! O, robii Mei! Voi nu aveti putere să-Mi dăunati cu ceva si nici de folos nu-Mi puteti fi. O, robii Mei! Dacă primul si ultimul dintre voi, oameni si ginni dintre voi, ar fi precum cel mai pios dintre voi, nu ar adăuga împărătiei Mele nimic! O, robii Mei! Dacă primul si ultimul dintre voi, oameni si ginni dintre voi, ar fi precum cel mai rău dintre voi, nu ar scădea din împărătia Mea nimic. O, robii Mei! Dacă primul si ultimul dintre voi, oameni si ginni dintre voi, s-ar aduna la un loc să ceară si as da fiecăruia ceea ce a cerut, nu va scădea din împărătia Mea decât ceea ce scade atunci când un ac este băgat în mare. O, robii Mei! Sunt numai faptele voastre pe care vi le socotesc, apoi vă răsplătesc pentru ele; cel care găseste bunăstare să Îi multumească lui Allah, iar cel care nu are parte de ea să nu îsi învinuiască decât sufletul.” Relatat de Muslim.
196. Ibn Abbas (Allah să fie multumit de el!) a relatat de la Profet (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) care a transmis de la Allah: „Allah a scris faptele bune si rele, apoi le-a evidentiat. Celui care intentionează o faptă bună si nu o face Allah îi va scrie o faptă bună completă, iar dacă o intentionează si o face, atunci Allah îi scrie de la zece răsplăti la sapte sute sau mai mult de atât. Cel care intentionează un păcat si nu îl face, Allah îi va scrie o faptă bună, iar dacă intentionează si îl săvârseste, Allah îi va scrie un singur păcat.” Relatat de Bukhari si Muslim.
197. Anas (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Spune Allah Preaînaltul: «O, fiu al lui Adam! Atunci când Mă chemi si Îmi ceri, Eu te iert fără să iau în vedere faptele tale! O, fiu al lui Adam, dacă păcatele tale ating bolta cerească si te căiesti, îti iert păcatele! O, fiu al lui Adam, dacă vii la Mine cu greseli cât pământul, apoi te înfătisezi fără să Îmi asociezi pe nimeni, o să te întâmpin cu iertare cât pământul!»” Relatat de Tirmidhi.
198. Abu Sayid Al-Khudri (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Atunci când cel mort este pregătit si oamenii îl poartă pe umeri, dacă era un om bun va spune: «Grăbiti-vă, grăbiti-vă!» Iar dacă nu era un om bun, va spune: «Vai de mine, unde mă duceti?» Vocea lui este auzită de tot ceea ce este în jurul său, cu exceptia omului, iar dacă omul l-ar auzi, ar înnebuni.” Relatat de Bukhari.
199. Abu Dharr (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Eu văd ceea ce voi nu vedeti; cerul s-a supărat si este îndreptătit să se supere. Nu este loc cât patru degete fără ca un înger să nu fie prosternat, cu fruntea plecată în fata lui Allah. Jur pe Allah, dacă voi ati fi stiut ceea ce eu stiu, ati fi râs putin si ati fi plâns mult; nu ati fi găsit satisfactie în paturi alături de sotiile voastre, ci ati fi urcat pe dealuri înalte pentru a cere de la Allah.” Relatat de Tirmidhi.
200. Abu Al-Aska’a Wasilatu ibn Al-Aska’a (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Cea mai mare calomnie este să se spună că altcineva este tatăl său, să pretindă că a văzut ceva fără ca el să vadă sau să îi atribuie Profetului relatări mincinoase.” Relatat de Bukhari.
| |
| | | Noor İslam Admin
Mesaje : 1689 Reputatie : 22 Data de inscriere : 07/12/2009 Alhamdulillah
| Subiect: Re: CREDİNTA!!! Joi Mar 17, 2011 9:52 pm | |
| Allah Preaînaltul spune: O, voi cei care credeţi! Fiţi cu fricã de Allah, aşa cum se cuvine sã fie frica de El. (3 : 102) Deci, fiţi cu fricã de Allah atâta cât puteţi. (64 : 16) O, voi cei care credeţi! Fiţi cu fricã de Allah şi spuneţi vorbe adevãrate. (33 : 70) Iar aceluia care este cu fricã de Allah, îi va da El o ieşire [bunã] Şi-l va înzestra pe el de unde el nici nu se aşteaptã. (65 : 2, 3) O, voi cei care credeţi! Dacã sunteţi cu fricã de Allah, atunci El vã va da vouã un Îndreptar şi vã va şterge vouã faptele rele şi vã va ierta, cãci Allah este dãtãtor de har nemãrginit. (8 : 29)
69. Abu Huraira (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Trimisul lui Allah a fost întrebat: Care dintre oameni este cel mai onorabil? El a zis: Cel mai onorabil între ei, înaintea lui Allah, este cel cu mai multã credinţã. Ei au zis: Noi nu te întrebãm despre aceasta. El a zis: Atunci cel mai onorabil dintre oameni a fost Iosif, Profetul lui Allah, fiul Trimisului lui Allah, fiul Profetului lui Allah, fiul prietenului lui Allah. Ei au zis: Noi nu te întrebãm despre aceasta. El a întrebat: Vreţi sã ştiţi atunci despre rãdãcinile tribale ale arabilor? Da, au rãspuns ei. El a zis: Cei mai buni dintre voi, de pe vremea întunericului, sunt cei care au demonstrat a fi cei mai buni în Islam, dupã ce au învãţat credinţa. (Convenit)
70. Abu Sa'id Khudri (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Profetul a zis: Lumea este plinã de verdeaţã şi înfloritoare. Allah v-a numit stãpânitori ai Lui în lume pentru ca sã vã încerce în faptele voastre. Aşadar, feriţi-vã de amãgirile lumeşti şi de femei. Bani Isra'il au fost mai întâi încercaţi prin femei. (Muslim)
71. 'Abdullah ibn Mas'ud (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Trimisul lui Allah obişnuia sã spunã: O, Allah! Te rog sã-mi dai cãlãuzire, credinţã, puritate şi pricepere. (Muslim)
72. 'Adi ibn Hatim Ta'i (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Trimisul lui Allah a spus: Cel care a fãcut un jurãmânt pentru un lucru, dar mai apoi a aflat ceva mai bun decât acesta, trebuie sã facã ceea ce este mai bine pentru el (sã ispãşeascã pedeapsa pentru încãlcarea jurãmântului). (Muslim)
73. Abu Umama (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!), în predica pe care a ţinut-o cu ocazia Pelerinajului de Adio, a spus: Nu uitaţi de datoria voastrã cãtre Allah; dacã vã faceţi rugãciunea de cinci ori, postiţi în timpul Ramadanului, plãtiţi Zakat (milostenie) din averile voastre şi vã supuneţi celui care are dreptul sã vã porunceascã, veţi intra în Împãrãţia Domnului vostru. (Tirmidhi) | |
| | | | CREDİNTA!!! | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |