Rugă la trezire
الحَمْدُ لِلّهِ الّذي أَحْيانا بَ عْدَ ما أَماتَنا وَإليه النُّشور
Elhamdulillahil-ledzii ahiana, ba’de ma amatena ue ileihin-nuşur.
„Toată Slava se cuvine lui Allah, care ne-a dăruit viaţa după ce ne-a luat-o şi la El este învierea!
„Profetul a zis: „Oricine se trezeşte noaptea şi spune:
لا إلهَ إلاّ اللّهُ وَحْدَهُ لا شَريكَ له، لهُ المُلكُ ولهُ الحَمد و هو على كلّ شي ءٍ قدير، سُبْحانَ اللهِ، والحمْدُ لله ، ولا إلهَ إلاّ اللهُ واللهُ أكبَر، وَلا حَولَ وَلا قوّة إلاّ باللّهِ العليّ العظيم .
Laa ilahe illa Allah, uahdehu la şeriike leh, lehul-mulku ue lehul-hamd, ue huua ’ala kulli şei-in qadiir. Subhaanallahi, uelhamdulillahi, ue laa ilahe illallahu uallahu akbar, ue laa haule ue laa quuata illaa billahil-’ aliil-’aziim
„Nu există altă divinitate în afară de Allah, Unicul, care nu are pe nimeni egal! A Lui este Împărăţia şi Slava şi El este mai presus de toate Atotputernic. Cât de măreţ este Allah, şi toată slava se cuvine lui Allah, şi nu există altă divinitate în afară de Allah, şi Allah este Cel mai Mare şi nu există forţă sau putere decât cu Allah, Preaînaltul, Cel mai Mare.”
… şi apoi se roagă:
رَبِّ اغْفرْ لي .
Rabbi igfir li!
„O, Doamne, iartă-mă!”
… va fi iertat.”
Al-Ualid a zis: „sau el [Muhammed] a spus: „celui ce întreabă i se va răspunde.
Dacă va face apoi abluţiunea şi se va ruga, ruga lui va fi primită.”
الحمدُ للهِ الذي عافاني في جَسَدي وَرَدّ عَليّ روحي وَأَذِنَ لي بِذكْرِه .
Elhamdulillahil-ledzii ’afaanii fii gesedii ue redda ’aleiie ruuhi ue edzine lii bi
dzikrihi.
„Toată Slava se cuvine lui Allah, care a redat trupului meu sănătatea, mi-a înapoiat sufletul şi mi-a permis să-L pomenesc.”
)) إنّ فِي خَلْقِ السّمَوَاتِ وَالأرْضِ واخْتِلافِ اليل و النهار لآياتٍ لأُولي الألباب … ﴾ (سورة آل عمران 190
În crearea cerurilor şi a pământului şi în schimbarea nopţii şi a zilei sunt semen pentru cei dăruiţi cu minte, ~ Care îl pomenesc pe Allah, stând [în picioare], şezând [jos] sau pe o parte şi cugetă la facerea cerurilor şi a pământului [zicând]:
«Doamne, n-ai făcut acestea în deşert! Slavă Ţie! Apăre-ne pe noi de pedeapsa Focului!” ~
„Doamne! Pe acela pe care îl faci să intre în Foc, Tu îl acoperi de ruşine, iar pentru cei nelegiuiţi nu este cine să-i ajute! ~ Doamne! Noi am auzit un vestitor chemând la credinţă: „Credeţi în Domnul vostru!” Şi am crezut. Doamne, iartă-ne nouă păcatele noastre, şterge faptele noastre rele şi aşează-ne pe noi, după moartea noastră, alături de oamenii evlavioşi! ~ Doamne! Dăne nouă ceea ce ne-ai făgăduit prin trimişii Tăi şi nu ne acoperi pe noi de ruşine în Ziua Învierii, căci Tu nu-Ţi calci făgăduinţa!» ~
Domnul lor le-a răspuns: „Eu nu las să se piardă nici o faptă plinită de vreunul dintre voi, bărbat sau muiere, deopotrivă unul cu altul! Iar pe cei care au pribegit, care au fost alungaţi din căminele lor, care au fost prigoniţi pe calea Mea, care au luptat şi au fost omorâţi voi să-i ispăşesc de faptele lor rele şi să-i fac să intre în Grădini pe sub care curg pâraie, drept răsplată din partea lui Allah”. La Allah se află buna răsplată! ~
Să nu te înşele peregrinatul prin ţări al celor care nu sunt credincioşi! ~ Plăcere puţină [în lumea aceasta] şi apoi refugiul lor este în Gheena! Şi ce pat rău este acesta! ~ Cât despre aceia care au frică de Domnul lor, ei vor avea Grădini pe sub care curg pâraie, în care vor sălăşlui veşnic: loc de primire de la Allah. Şi, ceea ce este la Allah, este mai bun pentru cei pioşi! ~ Printre oamenii Cărţii sunt unii care cred în Allah, în ceea ce vi s-a trimis vouă şi ceea ce li s-a trimis lor, smeriţi înaintea lui Allah, care nu vând versetele lui Allah pe un preţ de nimic. Aceia vor avea răsplată de la Domnul lor, căci Allah este grabnic la socoteală! ~ O, voi cei care credeţi! Fiţi răbdători şi îndemnaţi la răbdare, luptaţi statornic şi fiţi cu frică de Allah, pentru ca să aveţi parte de izbândă!
[3:190-200]