| Mecca are cel mai mare ceas din lume | |
|
+3Selma Nuran ilayda Noor İslam 7 participanți |
Autor | Mesaj |
---|
Noor İslam Admin
Mesaje : 1689 Reputatie : 22 Data de inscriere : 07/12/2009 Alhamdulillah
| Subiect: Mecca are cel mai mare ceas din lume Mar Aug 17, 2010 9:28 am | |
|
Cel mai mare ceas din lume a fost montat la Mecca. Ceasul are patru fete, fiecare cu un diametru de 46 de metri, fiind de cinci ori mai mare decat celebrul Big Ben din Londra, o inaltime de 590 de metri si seamana foarte bine cu Big Ben-ul.
Abraj al-Bait Towers din Arabia Saudita este un complex hotelier in valoare de trei miliarde de euro, reprezentand a doua cladire-gigant din lume, dupa Burj Khalifa.
Ceasul din Mecca va fi testat timp de 3 luni, incepand cu prima saptamana a Ramadanului, perioada consacrata rugaciunilor si postului, de la rasarit pana la apus.
Ceasul este o creatie a designerilor germani si inginerilor elvetieni, iar valoarea sa se ridica la 800 milioane de dolari. Autoritatile saudite spera sa atinga un obiectiv, pe care incearca sa il realizeze de 126 de ani, stabilirea timpului universal dupa Mecca si nu dupa Greenwich, motiv pentru care precizia ceasului este absoluta.
Fetele ceasului, pe care va fi inscriptionata expresia: "In numele lui Allah", vor fi iluminate cu doua milioane de led-uri. 21.000 de lumini de culoare alb si verde, montate in partea de sus a ceasului, vor lumina pe o distanta de 30 de kilometri pentru a semnala momentele de rugaciune zilnica obligatorii.
Cu aceste valori, construcţia va fi a doua cea mai înaltă clădire din lume, depăşind Taipei 101 din Taiwan (509 metri), dar situându-se cu mult sub Burj Khalifa din Dubai (828 metri), inaugurat în luna ianuarie.
Cu un diametru de şase ori mai mare decât celebrul Big Ben din Londra, feţele ceasului, care au inscripţionate cu litere arabe expresia "În numele lui Allah", vor fi iluminate cu două milioane de led-uri.
21.000 de lumini de culoare alb şi verde, montate în partea de sus a ceasului, vor lumina pe o distanţă de 30 de kilometri pentru a semnala momentele de rugăciune zilnică obligatorii.
Ceasul reflectă un obiectiv pe care musulmanii încearcă să-l atingă de 126 de ani - stabilirea timpului universal după Mecca
La o conferinţă în 2008, clericii musulmani şi oamenii de ştiinţă au afirmat că Mecca ar trebui să fie punctul de referinţă în stabilirea orei, susţinând că oraşul ar fi centrul lumii.
| |
|
| |
ilayda ~ Bronz Member ~
Mesaje : 145 Reputatie : 6 Data de inscriere : 08/12/2009 Varsta : 42 istanbul
| Subiect: Re: Mecca are cel mai mare ceas din lume Lun Aug 23, 2010 9:59 pm | |
| | |
|
| |
Selma Nuran ~ Bronz Member ~
Mesaje : 127 Reputatie : 3 Data de inscriere : 26/08/2010 Varsta : 37 R. Moldova, Chişinau ok
| |
| |
betti ~ Gold Member ~
Mesaje : 349 Reputatie : 8 Data de inscriere : 14/12/2009 Varsta : 51 Romania superfericita
| Subiect: Re: Mecca are cel mai mare ceas din lume Sam Feb 19, 2011 3:05 pm | |
| Si e bine si ca ceasul merge perfect nu aiurea,nici macar cu un minut in urma sau inainte,ci perfect!Asta e foarte bine! | |
|
| |
cristina mihaela ~ Silver Member ~
Mesaje : 232 Reputatie : 8 Data de inscriere : 03/01/2011 rosiori de vede teleorman
| Subiect: Re: Mecca are cel mai mare ceas din lume Dum Feb 20, 2011 9:48 pm | |
| SPUNETIMI SI MIE CE ESTE MECA ? | |
|
| |
betti ~ Gold Member ~
Mesaje : 349 Reputatie : 8 Data de inscriere : 14/12/2009 Varsta : 51 Romania superfericita
| Subiect: Re: Mecca are cel mai mare ceas din lume Lun Feb 21, 2011 10:27 am | |
| Mekka este orasul unde s-a nascut Profetul Mahommed(pacea si binecuvintarea Lui Dumnezeu fie asupra sa). | |
|
| |
abbu ~ Active Member ~
Mesaje : 61 Reputatie : 0 Data de inscriere : 14/06/2011 Varsta : 49 bucuresti impacata cu mine asa cum sant
| Subiect: Re: Mecca are cel mai mare ceas din lume Vin Iul 01, 2011 1:50 pm | |
| Daca am sa spun ca in acelasi timp, populatii intregi de musulmani in Somalia,Yemen,Sudan,Ethiopia,alte tari Africane,etc...etc...nu au nici macar o farfurie de orez la masa,iar copii lucreza 10-12 ore pe zi pentru aceeasi farfurie de mancare, o sa spuneti ca gresesc ??
| |
|
| |
floryna Admin
Mesaje : 74 Reputatie : 7 Data de inscriere : 11/05/2011 england Multumita!
| Subiect: Re: Mecca are cel mai mare ceas din lume Vin Iul 01, 2011 10:19 pm | |
| si ce legatura are asta cu Mecca viorico? cu totii stim ca in toate tarile de pe planeta sunt mii de oameni ce nu am nici macar o farurie cu mancare!!!!
| |
|
| |
abbu ~ Active Member ~
Mesaje : 61 Reputatie : 0 Data de inscriere : 14/06/2011 Varsta : 49 bucuresti impacata cu mine asa cum sant
| Subiect: Re: Mecca are cel mai mare ceas din lume Sam Iul 02, 2011 12:13 am | |
| Cheltuielile exorbitante pentru satisfacerea unui orgoliu, au legatura -daca nu cu altceva -cu preceptul scris in Coran impotriva trufiei,de asemeni cu cel nerespectat despre: ajuta-i pe saraci...etc... altfel si Saudia si tarile golfului se aliniaza sirului statelor occidentale europene ,americii,care inchid de asemeni ochii la greutatile altora, deschizandu-i numai la interesele lor.
am crezut ca ele vor sa fie altfel. | |
|
| |
floryna Admin
Mesaje : 74 Reputatie : 7 Data de inscriere : 11/05/2011 england Multumita!
| Subiect: Re: Mecca are cel mai mare ceas din lume Dum Iul 03, 2011 2:13 am | |
| Sa inteleg ca saudia putea rezolva problema unei planete daca nu construia acel ceas? Cateva trai islamice nu pot rezolva problema a zeci de miliarde de oamnei saraci!! | |
|
| |
abbu ~ Active Member ~
| Subiect: Re: Mecca are cel mai mare ceas din lume Dum Iul 03, 2011 11:07 am | |
| Ei...Flor imi place ca esti Ironica,dar eu nu sunt naiva...! nu,nu dubai putea sa rezolve problema dar a preferat afacerile imobiliare si a scoate lumii ochii cu cel mai...inalt....cel mai lung....cel mai original,la fel arabia saudita,la fel america si parti din europa. putina modestie este mult mai potrivita. sti ca anul asta circula prima data metroul in saudia spre Hadj...stii cine are acces? Sti cine sta in blocul cu ceasul? care de fapt este hotel de 10 stele ?cei ce nu coboara cu plebea la rugaciune - ci au meca in apartament...!! Sederea lor la hotel o saptamana asigura mancare o saptamana unui cartier intreg. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mecca are cel mai mare ceas din lume | |
| |
|
| |
| Mecca are cel mai mare ceas din lume | |
|