Noor İslam Admin
Mesaje : 1689 Reputatie : 22 Data de inscriere : 07/12/2009 Alhamdulillah
| Subiect: Alimente anti-fumat Mier Feb 10, 2010 3:02 pm | |
| Dacă te afli în căutarea unei soluţii simple şi naturale care să te ajute să te laşi de fumat sau, cine ştie, care să te asigure că te împiedică să te apuci vreodată de sportul ăsta, îţi propunem să acorzi puţintică atenţie meniului tău zilnic.
O felie de brânză, un pahar mare de apă şi un platou cu salata de broccoli te pot ajuta mai mult decât un plasture cu nicotină. Cel puţin aşa susţin cercetătorii de la o universitate din Carolina de Nord care au studiat în ce măsură consumul anumitor alimente poate reduce nevoia de a fuma şi gustul pe care îl lasă ţigările.
Dacă băuturile alcoolice şi cele care conţin cafeină, alături de cărnurile roşii se fac vinovate de sporirea apetitului pentru fumat, fructele şi legumele proaspete au un efect contrar.
„Fumatul nu reprezintă doar dependenţa de nicotină, ci include şi senzatiile pe care le are o persoana care fumează. Aşadar, dacă aflăm exact ce anume poate împiedica apariţia acestor senzatii, uşurăm calea către renunţarea la fumat”, afirmă specialiştii.
Optează pentru lactate proaspete, fructe, legume, băuturi fără cafeină, şi caută să vezi apoi care sunt alimentele ce îţi îndepărtează pofta de ţigări, pentru a le include mai des în dietă.
Deocamdată nu este disponibil pe piaţă un ghid cu toate alimentele recomandate într-o „dieta antifumat”, cercetatorii aşteptand opiniile fumătorilor dispuşi să işi schimbe regimul de viaţă... | |
|
cristina mihaela ~ Silver Member ~
Mesaje : 232 Reputatie : 8 Data de inscriere : 03/01/2011 rosiori de vede teleorman
| Subiect: Re: Alimente anti-fumat Sam Ian 22, 2011 3:36 pm | |
| eu am fumat 15 ani si acum nu mai fumez. Am reusit sa le las fara regim . Antradevar mam angrasat 10 kg dar leam dat jos . Important esta sa vrei sa le lasi ( ambitia) | |
|
Aml ~ New Member ~
Mesaje : 2 Reputatie : 0 Data de inscriere : 14/04/2011 Varsta : 40 Timisoara
| Subiect: Re: Alimente anti-fumat Vin Apr 15, 2011 7:25 pm | |
| - cristina mihaela a scris:
- eu am fumat 15 ani si acum nu mai fumez. Am reusit sa le las fara regim . Antradevar mam angrasat 10 kg dar leam dat jos . Important esta sa vrei sa le lasi ( ambitia)
Eu sunt fumatoare inraita de vre-o 13 ani....si nu le pot lasa, poate ca ai dreptate, ambitia face totul. | |
|
Danina_ ~ Novice Member ~
Mesaje : 45 Reputatie : 1 Data de inscriere : 01/04/2011 Viena Pe ganduri
| Subiect: Re: Alimente anti-fumat Joi Apr 28, 2011 10:55 pm | |
| Nu cred personal ca ajuta vreo ``metoda`` ci doar vointa.
Eu am fumat 11 ani cate doua pachete pe zi.Iar de pe 01-02-2011 m-am lasat. Dar nu stiu cum de am reusit deoarece nu era planificat.Acum dupa aproape trei luni trebuie sa recunosc ca imi e mai greu decat la inceput.
@ cristina mihaela-exact asta era si teama mea sa nu ma ingras si de aceea mi-am pus in program o ora de sport zilnic(dupa vreo saptamana cand am realizat ca gluma devine serioasa)
Eu cred ca daca ne cautam singuri un motiv destul de important pentru noi- sa renuntam la fumat- atunci chiar reusim.
Va tin pumnii tuturor celor care vor sa renunte | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Alimente anti-fumat | |
| |
|