Amira3 ~ Active Member ~
Mesaje : 67 Reputatie : 4 Data de inscriere : 22/03/2011 Bucuresti, Braila Alhamdulillah !
| Subiect: Numele Coranului si epitetele sale Sam Iun 18, 2011 7:55 am | |
| Allah Preaînaltul a dat Coranului numeroase nume, dintre care mentionãm: Coranul (Al-Qur’an): “Acest Coran cãlãuzeste cãtre ceea ce este mai drept” (17 : 9). Cartea (Al-Kitab): “Noi v-am pogorât o Carte în care se aflã pomenirea voastrã”(21 : 10). Îndreptarul (Al-Furqan): “Binecuvântat este Acela care a trimis Îndreptarul [Al-Furqan] robului Sãu, pentru ca el sã fie o prevenire pentru toate lumile” (25 : 1). Îndemnarea (Al-Zikr): “Într-adevãr, Noi am pogorât Coranul si Noi îi vom fi pãzitori!” (15 : 9). În ceea ce priveste epitetele Coranului, Allah l-a caracterizat prin numeroase însusiri: El este “luminã”: “O, voi oameni! V-a venit vouã Dovadã de la Domnul vostru, cãci Noi am pogorât asupra voastrã o luminã limpede” (4 : 174). si este “îndemn”, “tãmãduire”, “cãlãuzire” si “îndurare”: “O, oameni! V-a venit vouã îndemn de la Domnul vostru si tãmãduire pentru ceea ce este în piepturi, cãlãuzire si îndurare pentru dreptcredinciosi!” (10 : 57). si este “binecuvântat”: “Aceastã Carte binecuvântatã, pe care Noi am pogorât-o, întãreste ceea ce exista deja înaintea ei” (6 : 92). si este “limpede”: “V-au venit vouã o luminã si o Carte limpede de la Allah” (5 : 15). De asemenea, el mai este caracterizat prin epitetele “nobil”, “glorios”, “vestitor de bine”, “prevenitor” ...
Sursa Coran | |
|