MERITUL RUGÃCIUNILOR DE DIMINEAŢÃ (FAJR) ŞI DE DUPÃ-AMIAZÃ (ASR)
1051. Abu Musa (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a zis: Cel ce face rugãciunea la cele douã ore rãcoroase, va intra în Rai.
(Convenit)
1052. Abu Zuhair 'Umara ibn Ruwaiba (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã el l-a auzit pe Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) spunând: Cel ce face rugãciunile înainte de rãsãritul soarelui şi dupã apus, nu va ajunge în Iad.
(Muslim)
1053. Jundub ibn Sufyan (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a zis: Cel ce face rugãciunea de dinainte de zorii zilei, se pune sub paza lui Allah. O, fiu al lui Adam! Ai grijã, ca Allah sã nu te cheme sã dai socotealã cã te-ai retras în vreun fel de sub paza lui.
(Muslim)
1054. Abu Huraira (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat cã Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a zis: Îngerii vin pe rând sã vã vadã, la ceas de noapte şi la ceas de zi şi se adunã cu toţii la rugãciunile de la crãpatul zorilor şi de dupã-masã. Cei ce şi-au petrecut noaptea printre voi se înalţã la cer şi Domnul lor, care le ştie pe toate, întreabã: În ce stare i-aţi lãsat pe slujitorii Mei? Ei rãspund: I-am lãsat rugându-se şi i-am gãsit rugându-se.
(Convenit)
1055. Jabir ibn 'Abdulah al-Bahalli (Allah sã-l aibã în mila Sa!) a relatat: Ne aflam cu Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) iar el a vãzut cã era lunã plinã şi a zis: Îl veţi vedea pe
Domnul nostru în Viaţa de Apoi aşa cum vedeţi aceastã lunã; şi nu veţi simţi nici cea mai micã stânjenealã la vederea Sa. Aşadar, dacã-i posibil, sã nu vã lãsaţi doborâţi (de Satana) în privinţa rugãciunilor ce le aveţi de fãcut înainte de rãsãritul soarelui şi la apus. (Trebuie sã faceţi negreşit
aceste douã rugãciuni).
(Convenit)
1056. Buraida (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a zis: Cel ce nu face rugãciunea de dupã-amiazã, faptele lui nu mai au nici o valoare.
(Bukhari)